PSV zet Ihattaren uit selectie 'na niet nakomen afspraken'

PSV heeft Mohamed Ihattaren uit de selectie van het eerste elftal gezet. De 19-jarige middenvelder zal de komende tijd een individueel programma afwerken op de PSV Campus. PSV zet hem uit de selectie voor het niet nakomen van een aantal afspraken. 

Er was al een waslijst aan incidenten in het afgelopen seizoen, waarna PSV-trainer Roger Schmidt hem een keer uit de wedstrijdselectie zette. Of de breuk nu definitief is, is nog niet te zeggen. Zaakwaarnemer Mino Raiola kijkt of een transfer te realiseren is, maar voor dit weekend was er nog geen officieel bod op Ihattaren.

De club meldt dat Ihattaren ‘de afgelopen tijd een aantal afspraken niet is nagekomen’. "De directie heeft hem daar donderdagmiddag op aangesproken, zoals in het verleden eerder is gebeurd. Het clubbelang van PSV staat te allen tijde voorop. De focus ligt op het kwalificatietraject voor de groepsfase van de Champions League, de Johan Cruijff Schaal en de start van de Eredivisie.

Ihattaren mist dus dinsdag het Champions League-duel tegen FC Midtylland. Hij gaat een individueel en apart trainingsprogramma op trainingscomplex De Herdgang volgen, aan de jeugdzijde van het terrein. De laatste weken wordt Ihattaren steeds vaker in verband gebracht met een vertrek uit Eindhoven. Zo was hij afgelopen week samen met zaakwaarnemer Mino Raiola in Monaco om te overleggen over zijn sportieve toekomst.