OS: Georgisch en Japans judogoud na extreem uitgelopen finalesessie

Het judogoud is eerder vandaag vergeven in de klassen tot 70 kilogram bij de vrouwen en tot 90 kilogram bij de mannen. Sanne van Dijke verloor de halve finale en won brons, en in totaal duurde de sessie door de vele lange golden scores maar liefst een uur langer dan gepland.

Bij de vrouwen won de Japanse Chizuru Arai alweer het zesde judogoud voor het land, ondanks een partij tegen de Russische Madina Taimazova in de halve finale die een kwartier duurde. Ze was alsnog sterker dan de Oostenrijkse Michaela Polleres die Van Dijke uitschakelde. Taimazova verloor haar halve finale, maar liet zien diep te willen gaan: Na een armoverstrekking schreeuwde ze het uit, maar weigerde ze af te kloppen en ze had eerder op het toernooi ook al een flinke hoofdwond te pakken. In de halve finale moest er een verwurging aan te pas komen waarna het licht bij de Russische even uit ging om haar werkelijk naar de herkansingen te verwijzen, waar ze ondanks dat ze gesloopt was toch het tweede brons pakte.

Bij de mannen was het zowaar een wat kortere finale, de Georgier Lasha Baukari won na waza-ari ruim voor de golden score. Het zilver ging naar Eduard Trippel. Krzistian Toth, die van t End naar huis had gestuurd, won samen met Davlat Bobonov de twee beschikbare bronzen medailles