F1: Uitslag Grand Prix van Groot-BrittanniŽ

Lewis Hamilton heeft de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Brit tikte in de eerste ronde titelrivaal Max Verstappen uit de race en profiteerde hier optimaal van. Charles Leclerc bekroonde een goede dag voor Ferrari met een tweede plek, voor Valtteri Bottas.

Verstappen begon op Silverstone vanaf poleposition, maar het was Hamilton die iets beter weg was. De beide kemphanen vochten in de eerste ronde een stevig gevecht uit, waarbij Verstappen in eerste instantie voor lag. Op het eerste rechte stuk zette Hamilton de Mercedes er naast, maar Verstappen remde dieper in en bleef zodoende voor. Richting Copse Corner deed Hamilton een derde poging om Verstappen te passeren en kwam gedeeltelijk naast de bolide van de Nederlander uit, waarbij Hamilton de binnenkant van de bocht niet haalde. De Brit raakte Verstappen die hierdoor hard de baan uitvloog en de hard bandenstapels raakte. Na de enorme klapper moest Verstappen naar het medisch centrum voor checks, zijn auto was volledig afgeschreven.

Een rode vlag volgde waarbij Charles Leclerc bij de herstart vanaf de eerste plek vertrok. De Monegask behield de leiding voor Hamilton, Norris en Bottas. Sebastian Vettel spinde in het achterveld en kon achteraan aansluiten. Sergio Perez moest achteraan starten, maar lag na enkele ronden al op plek dertien en zette de opmars naar voren in.

Ondertussen kreeg Hamilton te horen dat hij voor de aanrijding met Verstappen tien seconden straf heeft gekregen. Deze moest hij bij zijn eerste stop inlossen. Voor hem reed na zeventien ronden nog altijd Leclerc die wel motorische problemen met zijn Ferrari kende. Toch liep de Monegask langzaam maar zeker uit op Hamilton.

Na 27 ronden kwam Hamilton binnen voor zijn stop en straf. De Brit viel terug tot plek vijf achter Norris die op zijn beurt door een slechte stop Bottas aan zich voorbij zag gaan. Hierdoor lagen de Ferrari's op de eerste twee plekken tot Carlos Sainz binnen werd gehaald. De band linksvoor ging er niet goed op, waardoor de Spanjaard tien kostbare seconden inleverde. Leclerc volgde snel daarna, maar die stop verliep vlekkeloos, waardoor de Monegask leidde voor Bottas, Norris en Hamilton.

Leclerc had een ruime voorsprong op Bottas en Hamilton, maar laatstgenoemde wist het tempo op te voeren en Bottas liet hem na een teamorder voorbij. Het gat met Leclerc zag zijn voorsprong langzaam maar zeker verdwijnen en twee ronden voor het einde plaatste Hamilton zijn aanval. Dit gebeurde opnieuw bij Copse en hij liet Leclerc er wederom zeer weinig ruimte. De Monegask ging te wijd, waardoor Hamilton de eerste plek overnam en na 52 ronden zegevierde, voor Leclerc en Bottas. Norris eindigde als vierde, voor Daniel Ricciardo, Sainz, Fernando Alonso, Lance Stroll, Esteban Ocon en Yuki Tsunoda.