FOK! Wat een weer: bewolkt maar droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt en vooral in het midden en zuiden valt plaatselijk lichte (mot)regen. In het noorden komen enkele opklaringen voor. In de loop van de middag komt op steeds meer plekken de zon tevoorschijn. In het oosten is er nog kans op een lichte bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het Waddengebied tot 23°C plaatselijk in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige westelijke wind. In de avond wordt de wind zwak en veranderlijk.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er brede opklaringen. Met name in het noorden en oosten kan er op veel plaatsen mist ontstaan. De minima liggen tussen 13°C in Zeeland en 8°C in het noorden. De wind is zwak, overwegend uit een richting tussen oost en zuidoost.

Zaterdag overdag lost de mist snel op en begint de dag op de meeste plaatsen zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de middag is er in het zuidwesten en westen kans op enkele buien, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot plaatselijk 26°C in het midden en zuiden. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost, later op de dag wordt de wind variabel. (Bron: KNMI)

De zon is al een tijdje weg, ook vandaag weer (Foto: DJMO)
De zon is weinig te zien, ook vandaag weer (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.