Bezopen snelheidsduivel scheurt met 212 km/u over A35; politie zet achtervolging in

De politie in Enschede heeft een bezopen automobilist aan de kant gezet na een achtervolging met loeiende sirenes. De man reed 212 kilometer per uur op een weg waar een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zo meldt de Gelderlander.

De politie Team Verkeer Oost-Nederland deelde op Facebook het volgende verslag:

'Afgelopen avond vlak voor 22:00 uur werd de bestuurder van een personenauto op de A35 ter hoogte van Enschede gemeten met een snelheid van 212 km/h. Op dit traject geldt een maximum snelheid van 100 km/h. Hierop zijn wij direct achter het voertuig aangegaan en hebben wij de bestuurder een stopteken gegeven. Aangezien wij behoorlijk bij moesten trekken hebben wij de blauwe flitsers aangezet om de aandacht van de bestuurder te trekken. Wij zagen dat de bestuurder afremde en kregen de indruk dat hij het stopteken had gezien.

Op het moment dat wij dichterbij kwamen zagen wij dat de remlichten van de auto uit gingen. Wij zagen dat de bestuurder weer harder ging rijden en begon met inhalen. Vervolgens nam de bestuurder de afrit Enschede-Zuid en op de afrit haalde de bestuurder een andere auto rechts in via de vluchtstrook. Hierop hebben wij ook de sirene aangezet.

Wij zagen dat de bestuurder nog steeds geen gehoor gaf aan het stopteken en met verhoogde snelheid bleef doorrijden. Verderop negeerde de bestuurder ook nog eens het rode verkeerslicht. Wij zaten op dat moment vlak achter de bestuurder en had toen door dat vluchten geen zin meer had. De bestuurder stopte zijn voertuig en deed zijn alarmlichten aan en gaf zich over.

Bij controle bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop hebben wij de bestuurder aangehouden. Op het politiebureau blies de man 455 ug/l. Dat is ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid (grens 220 ug/l)
Tegen de bestuurder zijn meerdere processen verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens zal er een melding worden gemaakt naar het CBR.'