Hiddema steunt Baudet na 'mensonterende behandeling bij Jinek'

Hiddemeister is weer terug! De komende dagen gaat hij weer campagne voeren voor het Forum voor Democratie van Thierry Baudet.

"Wat Baudet gisteren bij Jinek is overkomen, is mensonterend", laat Hiddema vandaag in een door Baudet gepubliceerde audio-opname weten. "Hij is geen racist. Ik weet dat als geen ander. Thierry verdient een klinkende overwinning. Zorg daarvoor op woensdag."

In het tv-programma van Eva Jinek werd karaktermoord op Baudet gepleegd, waarna hij besloot de studio te verlaten. Hiddema was ziedend over de eenzijdige berichtgeving in het RTL-programma, waarin hevig geknipt en geplakt bleek.

Via Twitter liet Hiddemeister weten dat hij ontsteld is over hoe het Forum behandeld werd in de uitzending. "Kijk nooit naar Talk-show tantes. Ben allergisch voor hun drang naar simplificaties waarmee ze de eigen morele verhevenheid kunnen etaleren. Begrijp nu dat mevrouw Jinek mijn optreden bij Jaïr zo weergeeft alsof ik Baudet neerzet als racist. Daar gaan we weer!"

Hiddema fileerde de knipplak-redactie van Jinek feilloos. "Onvermeld is kennelijk gebleven dat ik ook heb gezegd dat ik Baudet heb leren kennen als een onbekommerd mensenkind dat te vrolijk in het leven staat om mensen vanwege een kleurtje te kunnen bejegenen. Zoveel bekrompenheid is hem vreemd."

'Thierry is geen racist'
"Beste mensen, Theo Hiddema spreekt hier. Wat Baudet gisteren bij Jinek is overkomen is ronduit mensonterend. Ikzelf ben daar neergezet als een Baudet-afvallige omdat ik zijn ‘racistische apps’ niet zou kunnen verdragen. Dat beeld klopt niet. Thierry is geen racist. Ik weet dat als geen ander. Mijn vertrek uit de Tweede Kamer komt door mijn weerzin tegen de eindeloze racismedebatten die ik daar voorzag. Ik wilde weer volop genieten van mijn strafpraktijk", zo klonk het in zijn verklaring, die door Baudet tijdens de Leeuwarden-stop van de Vrijheidskaravaan werd afgespeeld.

Meerdere mensen lieten hun afkeer horen na afloop van het programma. Zo liet RTL-politiek commentator Floor Bremer weten zich te distantiëren van het cabaret in het programma. Ook op sociale media was veel begrip voor het vertrek van Baudet.