Marechaussee houdt twee mensen aan bij Ter Apel wegens mensensmokkel

 De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag in de buurt van Ter Apel twee mannen aangehouden voor mensensmokkel. Uit een controle van een personenauto met vier inzittenden bleek dat de Duitse bestuurder en bijrijder wel over reisdocumenten beschikten, maar de passagiers, een vrouw en minderjarige jongen, niet. Zo meldt het DvhN.

Uit onderzoek rees het vermoeden dat er sprake was van mensensmokkel. De gesmokkelde vrouw is afgevoerd naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft zij tijdens haar reis bevriezingsverschijnselen opgelopen. De minderjarige jongen is opgevangen in het asielzoekerscentrum Ter Apel.

De vermeende smokkelaars zijn aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De afgelopen weken hebben marechaussees in het grensgebied meerdere aanhoudingen verricht voor mensensmokkel en identiteitsfraude. De Marechaussee voert mobiele controles uit om grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan.
Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de Duitse en Nederlandse politie in een grenspolitieteam aan de oostgrens met Duitsland. Dat team pakte eerder deze week een man op die vanwege een eerdere veroordeling nog zo’n 6 jaar gevangenisstraf moet uitzitten.