Amerika van Democraten: geen vader of moeder meer, maar ouder

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, sinds 2018 gedomineerd door Democraten, is duidelijk bezig met belangrijke dingen. Nieuwe regels geven een blik in de nabije toekomst van het huidige Amerika: het grote inperken is begonnen, in de naam van inclusiviteit.

Het Huis, ook wel de Amerikaanse evenknie van de Nederlandse Tweede Kamer, wil namelijk alle officiële reglementen in genderneutrale taal verbasteren. Zo wordt 'vader' en 'moeder' omgezet in 'ouder'. Daarnaast mag 'opa' en 'oma' niet meer gebruikt worden, dit moet 'grootouder' worden. Stel je voor dat je een transopa bent, misschien is het gebruik van het woord 'opa' dan wel kwetsend voor je.

Uiteraard wordt gezegd dat 'de nieuwe taal' slechts een advies is en geen verbod op de normale taal, maar je kan er vergif op innemen dat het gebruik van 'zoon' of 'dochter' al gauw zwartgelakt gaat worden en veranderd in 'kind'. Dit alles als grote wens van de LTGB==D~gemeenschap, die al tijden last denkt te hebben van de niet-inclusieve taal van de gewone man.

"Voor mij is de genderneutrale taal gewoon, in de beste traditie van het Huis, om het prachtige mozaïek van het Amerikaanse volk op de meest gevoelige manier weer te geven", zo klonk het prachtig zweverig uit de mond van de Afgevaardigde uit New York; Hakeem Jeffries.

Anderen zien het nut niet in om hier ook maar enige energie in te steken, vooral nu de Verenigde Staten in grote crisis verkeert met dank aan het 'Chinese virus' SARS-CoV-2. "Ik heb de afgelopen jaren de gevaarlijke trend tegen de vrijheid van meningsuiting opgemerkt", aldus Kevin McCarthy, leider van de Republikeinse minderheid in het Huis.

Daar denken de Democraten duidelijk anders over. 

Genderidentiteit
De nieuwe regels zijn volledig in overeenstemming met de ideologie van de genderidentiteit die het mannelijke of vrouwelijke geslacht van elke persoon ontkent en aandringt op de zogenaamde genderneutrale taal die het mannelijke of vrouwelijke geslacht van mensen verbergt.

De gendertaal wordt meestal gebruikt door degenen die beweren dat de wet iemands 'gevoel voor hun geslacht' als iets belangrijkers moet beschouwen dan hun werkelijke, of biologische geslacht. Een man die beweert dat hij 'transgender' is, zou bijvoorbeeld moeten kunnen meedoen in atletiekwedstrijden voor vrouwen, aldus de voorstanders van transgenderisme.

In 2019 keurden Democraten in het Huis een wetsvoorstel dat de transgender-ideologie zou verstevigen, door onder andere mensen het wettelijke recht te geven om andere mensen te dwingen hen te behandelen als leden van het andere geslacht. Het wetsvoorstel heet de 'Equality Act' en sommige experts noemden dit al 'het einde van vrouwensporten'.