FOK! Wat een weer: regen en veel wind

Bij de westkust komen buien voor die vanavond en vannacht het het land op kunnen drijven. Elders is een lichte bui niet uitgesloten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Komende nacht klaart het flink op, maar in het kustgebied is er nog steeds kans op een enkele bui. Van het zuidwesten uit drijft er in de loop van de nacht hoge bewolking binnen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind draait naar het zuiden en is overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenochtend wordt de bewolking van het zuidwesten uit snel dikker en gaat het regenen. In het noordoosten is het in de ochtend nog droog. Het regengebied breidt zich in de middag snel over de rest van het land uit. Ook in de avond valt er nog van tijd tot tijd regen of motregen. De maximumtemperatuur wordt pas in de avond bereikt en ligt rond 12°C. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de loop van de middag en avond draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Mooie wolken in Haps (Foto: Charged)
Mooie wolken in Haps (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!