Bokser Spence terug na ongeluk, wereldtitels verdedigd

Bokser Errol Spence Jr is voor het eerst sinds september vorig jaar weer in de ring verschenen. Destijds verdedigde hij in het weltergewicht (-66,7kg) zijn IBF-wereldtitel tegen Shawn Porter, van wie hij de WBC-wereldtitel afpakte.

Twee weken later crashte Spence met zijn Ferrari op hoge snelheid, nadat hij gedronken had. Hij kwam er vanaf met een voorwaardelijke straf en een tijdje in de intensive care, inmiddels is hij weer fit en in het Texaanse Arlington kreeg hij Danny Garcia tegenover zich.

Garcia (36-2, 21 KO's) won in twee gewichtsklassen al wereldtitels, die van de WBC in het weltergewicht verloor hij in 2017 aan Keith Thurman. Hij had dus een kans om zijn titel terug te pakken, maar Spence (26-0, 21 KO's) had andere plannen.

The Truth was grotendeels beter dan Garcia, maar Swift wist later in het gevecht ook redelijk zijn mannetje te staan. Toch kwam er een 117-111 op het papiertje van een van de juryleden te staan, de andere twee waren met 116-112 ook overtuigd van Spence's overwinning.