Valentino Rossi positief getest op corona, geen deelname Aragon

Valentino Rossi moet dit raceweekend aan zich voorbij laten gaan nadat hij positief is getest op COVID-19. Dit laat de negenvoudig wereldkampioen vanavond weten op zijn sociale media.

De Italiaan met de nu ietwat ironische bijnaam The Doctor legt uit dat hij zich vanochtend niet goed voelde en wakker werd met pijnlijke botten en lichte verhoging. De 41-jarige racelegende onderging meteen twee coronatests waarvan de eerste een negatief resultaat opleverde maar de tweede helaas positief bleek. Deze uitslag betekent voor Rossi een streep door zijn deelname aan de Grand Prix van Aragon zondag. De Yamaha-coureur geeft aan teleurgesteld te zijn en denkt ook volgend weekend niet in actie te kunnen komen: "Ik ben heel teleurgesteld dat ik de race in Aragon moet missen. Ik wil optimistisch zijn en vertrouwen hebben, maar ik verwacht dat de tweede ronde ook een 'no go' voor mij zal zijn."

Hoe de oudste rijder van het paddock besmet is geraakt, is vooralsnog onduidelijk: "Ik ben verdrietig en boos want ik heb mijn best gedaan om het protocol te respecteren en hoewel de test op donderdag negatief was, ben ik in zelfisolatie gegaan vanaf het moment dat ik arriveerde vanuit Le Mans (locatie van de vorige GP, red.). Rossi, die momenteel al een slecht seizoen kent, sluit bedroefd af: "Hoe dan ook, het is wat het is en ik kan niks doen om de situatie te veranderen. Ik ga nu het medisch advies volgen en hopelijk voel ik mij snel weer beter."