Aboutaleb: "Bij meer dan 80 mensen gaat demonstratie niet door"

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft weinig trek in 'Amsterdamse taferelen'. Hij heeft een duidelijke grens getrokken voor het voor woensdag aangekondigde protest tegen racisme. Bij meer dan 80 bezoekers gaat de actie niet door.

"Meer dan tachtig is dus gewoon niet mogelijk. Dat ga ik de organisatie vooraf ook al laten weten. Als er meer mensen komen, dan accommoderen we het plein er niet voor", zo vertelde Aboutaleb bij Radio Rijnmond. "Daar is het plein niet geschikt voor, want dan is anderhalve meter afstand houden niet mogelijk."

In Amsterdam werden enkele honderden demonstranten verwacht maar uiteindelijk werden het er duizenden waardoor er geen 1,5 meter afstand meer bewaard kon worden door de aanwezigen. "In Rotterdam verwachten ze er honderdvijftig. En dat zijn er al te veel", aldus de Rotterdamse burgemeester.

"Het schijnt dat Kick Out Zwarte Piet een van de organiserende partijen is. En ik wil ze vooraf al laten weten hoe het zit. Ga niet met z'n allen op een plek fysiek bij elkaar komen. Denk aan al die mensen die in de ziekenhuizen liggen of hebben gelegen. Kies gewoon voor een manier waarbij anderhalve meter wel mogelijk is", zo vertelde Aboutaleb die later vandaag met de organisatie in overleg zal treden.

Aboutaleb: "Bij meer dan 80 mensen gaat demonstratie niet door" (WikiCommons/EU2016 NL from The Netherlands)
Aboutaleb: "Bij meer dan 80 mensen gaat demonstratie niet door" (WikiCommons/EU2016 NL from The Netherlands)