Tien jaar cel voor hoogzwangere lerares na seks met leerling

Laura Amero uit de Amerikaanse staat Ohio heeft het niet zo lekker voor elkaar en dat heeft ze behoorlijk aan zichzelf te danken. De 35-jarige (oud-)lerares mag maar liefst tien jaar de cel in, omdat ze seks had met een 16-jarige leerling en hetzelfde probeerde met een andere jongen.

Amero was lerares en rector op de Windham Junior/Senior High School, maar werd vorig jaar in april gearresteerd nadat de genoemde zaken uiteraard aan het licht kwamen. In juni besloot ze haar baan maar op te geven en in november bood ze tijdens een bekentenis voor beide vergrijpen haar verontschuldigingen aan.

"Niemand gaat het onderwijs in om leerlingen te kwetsen", aldus Amero. "Ik had me nooit voor kunnen stellen dat ik mijn kinderen zou kwetsen, maar dat heb ik gedaan. Ik ben over een grens gegaan waar ik nooit overeen had mogen gaan, daar kan ik niemand iets voor kwalijk nemen behalve mijzelf. Ik heb me mee laten slepen naar hun niveau", aldus de voormalig onderwijzeres, die niemand de schuld wil geven, maar zo toch iemand anders de schuld lijkt te geven.

Buiten de tien jaar die ze in de cel door mag brengen, moet Amero zich ook laten registreren als zedendeliquent in de zwaarste categorie, waardoor ze elke negentig dagen haar adres door moet geven - iets wat tot grofweg 2030 in elk geval niet voor al teveel administratieve rompslomp zal zorgen. Amero's verdediging probeerde er een voorwaardelijke straf uit te slepen, omdat ze heeft bekend en zelf psychische hulp heeft gezocht en ontvangt, hoewel die hulp stopt als ze zich bij de gevangenis meldt.

Een opvallend detail is overigens dat Amero hoogzwanger is: ze zal over een goede maand bevallen. De kans bestaat dat ze zich daardoor wat later bij de gevangenis mag melden, zodat haar kind niet achter tralies geboren wordt.