HSV wil extra studieplekken voor Hanzestudenten in Groningen

De Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) maakt zich grote zorgen over het gebrek aan studieplekken in de binnenstad van Groningen voor Hanzestudenten in de komende tentamenperiode. De openbare bibliotheek die tijdens tentamenperiodes volop wordt gebruikt door Hanzestudenten sluit haar deuren op zaterdag 2 november. Pas op 29 november opent de bibliotheek in het Groninger Forum. In de tussentijd hebben Hanzestudenten dus geen locatie om in de binnenstad te studeren, terwijl de eerste tentamenperiode van de hogeschool juist in die weken valt.

“Hanzestudenten moeten zich ook in de binnenstad kunnen voorbereiden op hun tentamens. Om het gebrek aan ruimte tijdens deze piekmomenten op te vangen, roepen wij op om pop-up studieplekken te realiseren” aldus vicefractievoorzitter Lars Kamstra. Pop-up studieplekken zijn studiefaciliteiten die voor de duur van een tentamenperiode worden gecreëerd en daarna weer verdwijnen. Dit proces kan elke tentamenperiode herhaald worden.

Met de opening van het Groninger Forum komen er 178 studieplekken voor Hanzestudenten beschikbaar, terwijl er met de sluiting van de openbare bibliotheek ruim 400 verloren gaan. Dit is een forse afname van het aantal studieplekken in de binnenstad, die buiten de tentamenperiodes geen problemen oplevert, maar tijdens deze periodes des te meer.

“Door middel van pop-up studieplekken kunnen Hanzestudenten ook in de toekomst in de binnenstad studeren. De HSV wil dat alle studenten zich optimaal kunnen voorbereiden op tentamens” aldus Kamstra.