J. Verstappen: "Wij maken ons enorm zorgen of er op korte termijn verbetering komt"

Na een reeks van wat mindere resultaten van Max Verstappen lijkt vader Jos de druk op het team te verhogen. Voor dit seizoen heeft hij geen hoge verwachtingen meer maar hij hoopt wel dat zijn zoon volgend jaar kan strijden om de wereldtitel.

"We zouden dichterbij moeten zitten, maar het is moeilijker dan we denken. Het frustreert enorm. Voor de zomerstop ging het de laatste wedstrijden eigenlijk enorm goed, en na de zomerstop zijn wij een beetje blijven stilstaan waar de anderen wel progressie geboekt hebben. Max kan er weinig aan doen: we zijn gewoon afhankelijk van het team. We blijven een beetje achter op de auto, we blijven een beetje achter op de motor. Aan die combinatie moet harder aan gewerkt worden, willen wij volgend jaar voor het wereldkampioenschap kunnen meedoen", zo vertelde de oude Verstappen bij Peptalk van Ziggo Sport.

De oud Formule 1-coureur voorziet geen grote vooruitgang meer dit seizoen. "Wij maken ons ook enorm zorgen of er op korte termijn verbetering komt. Wij zullen binnenkort met het team gaan praten wat we eraan kunnen doen. Wij zijn afhankelijk van het materiaal dat we krijgen en dat is op dit moment niet goed genoeg."

"Als ik naar de kunsten van Max kijk... Zet hem in een goede auto dan doet hij echt mee voor het wereldkampioenschap. En nu zijn we al een paar jaar bezig bij Red Bull en het ziet er nu nog niet naar uit dat we volgend jaar voor het wereldkampioenschap meedoen. Als ik nu naar de laatste paar races kijk, zullen we in Japan ook een halve seconde tekort komen. Natuurlijk proberen ze er alles aan te doen om het gat te dichten, maar een halve seconde kan je in twee weken niet inlopen. De verwachting was dat we het gat naar de concurrentie zouden dichten, maar dat ziet er nu nog niet zo uit. We moeten keihard aan de slag om het gat te dichten anders wordt volgend jaar ook een verloren jaar", aldus Verstappen, zo lezen we op Verstappen.nl.

J. Verstappen: "Wij maken ons enorm zorgen of er op korte termijn verbetering komt (Pro Shots / Michael Potts)
J. Verstappen: "Wij maken ons enorm zorgen of er op korte termijn verbetering komt (Pro Shots / Michael Potts)