Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 39

De zomer heeft ons deze week verlaten, wat betekent dat het blockbusterseizoen achter de rug is. En dat houdt in dat je goed moet kijken wat er de komende tijd in de bioscoop verschijnt, want daar zitten rond deze tijd van het jaar vaak interessante dingen tussen.

Deze week is de eerste van twee weken waarin een film met Carice van Houten verschijnt. In de eerste, Brian de Palma's Domino, deelt ze het scherm met Game of Thrones-collega Nikolaj Coster-Waldau, in de tweede, Instinct, wordt ze geregisseerd door goede vriendin, collega en zakenpartner Halina Reijn. Maar die komt dus volgende week pas (al is de Nederlandse première van Instinct wel dit weekend op het Nederlands Film Festival).

Domino

De legendarische regisseur Brian de Palma neemt ons in zijn nieuwste thriller Domino mee van ijzige Scandinavische steden naar zonovergoten Spaanse landschappen. Deense politieagent Christian (Nikolaj Coster-Waldau) gaat op zoek naar gerechtigheid voor de moord op zijn partner door ISIS-lid Ezra Tarzi (Eriq Ebouaney). Christian krijgt hierbij hulp van Alex (Carice van Houten), zijn collega en tevens de ex-minnares van zijn partner. Christian en Alex spelen een onbewust kat-en-muis-spel met de dubieuze CIA-agent Joe (Guy Pierce), die Tarzi als pion gebruikt om andere ISIS-kopstukken te vangen. Christian en Alex strijden hierdoor niet langer enkel uit wraak, maar ook om hun eigen leven te redden.

The Kitchen

New York City, 1978. De twintig blokken met pandjeswinkels, sexshops en louche barretjes tussen 8th Avenue en de Hudson rivier zijn eigendom van de Ierse maffia en staan beter bekend als Hell’s Kitchen. Niet de makkelijkste buurt om in te wonen, ook niet de veiligste. Voor Kathy (Melissa McCarthy), Ruby (Tiffany Haddish) en Claire (Elisabeth Moss), de echtgenotes van drie maffialeden in Hell’s Kitchen, staan er grote veranderingen op stapel. Als hun mannen door toedoen van de FBI in de gevangenis belanden, besluiten de dames het heft in eigen hand te nemen door de zaken zelf te gaan runnen en de concurrentie uit de weg te ruimen.

47 Meters Down: Uncaged

Tijdens een duik naar een verzonken Maya Stad komen vier vriendinnen tot de ontdekking dat de ruïnes een dodelijk jachtgebied zijn van witte haaien. Terwijl hun zuurstofvoorraad langzaam afneemt, moeten de meiden door een onderwater-labyrint van claustrofobische grotten en tunnels op zoek naar een uitweg uit deze bloederige hel...

De Patrick

Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

Piranhas

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het die snel geld willen verdienen en indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra. Deze 15-jarigen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers, ze gebruiken de daken van de stad om hun wapens te testen. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een schot te lossen. Hun gewiekste leider Nicola kent de regels van het spel: hij daagt een van de oude bazen uit voor een snelle weg naar de top. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn. De liefde voor zijn vriendinnetje doet hem tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen.

The Swallows of Kabul

Zomer 1998. Terwijl Kaboel in puin ligt, gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ze geloven, ondanks alles, in een betere toekomst. Ondertussen worstelen de oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat met eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar als Zunaira in de gevangenis belandt waar Atiq, met gevaar voor eigen leven, besluit haar te helpen. The Swallows of Kabu lis een prachtige en meeslepende animatie over liefde en moed in tijden van repressie. De film van Zabou Breitman en Eléa Gobbé-Mévellec naar de gelijknamige, internationale bestseller van Yasmina Khadra werd dit jaar in Cannes geselecteerd voor Un Certain Regard.

Misfit 2

Nadat Julia (Djamila) terugkomt uit Amerika voor het nieuwe schooljaar mag ze samen met Nick (Niek Roozen) meedoen aan een grote landelijke muziekwedstrijd: een droom die uitkomt. Maar wanneer Nick onverwacht van school switcht wordt hij helemaal ingepakt door multitalent Babette (Tinne Oltmans), die hem zelfs overtuigt om samen met haar een nummer op te nemen. Om Nick terug te halen én de Battle of the Schools te winnen zit er niks anders op voor Julia en haar Misfit-squad dan samen te werken met hun eeuwige rivalen: de VIP squad!

Check de agenda van je lokale bioscoop of filmhuis om te zien wanneer je deze films kunt bekijken.