Dokter: geen ijsje in je vagina duwen tegen hitte

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn, maar nog even voor de zekerheid: het is wat warm in Nederland. Wat doe je als het heet is? Inderdaad, je drinkt een koel glas water, zet een ventilator aan en drukt een ijsje in je vagina. Of nee, dat kun je beter niet doen.

De Britse dokter Sarah Welsh heeft tegenover Metro gewaarschuwd voor het afkoelen van de vagina door er een ijsje in de proppen. De huid is er namelijk gevoelig en het inbrengen van een bevroren object kan zorgen voor jeuk, een branderig gevoel en pijn. Je dildo in de vriezer leggen en die inbrengen is ook geen strak plan.

Overigens kan de suiker in ijsjes de pH-waarde van de vagina veranderen: niet doen dus, ook niet met een suikervrije variant. Tot slot kunnen microben zo binnendringen, wat dan weer voor forse irritaties kan zorgen. Kortom: doe nou gewoon niet, hou het bij iets warms.

De vraag van de dag spreekt uiteraard weer voor zich: wat is jouw lievelingsijsje? Het enige juiste antwoord is overigens een Magnum Classic of een Magnum Intense Dark.

Zo eet je een ijsje (Pro Shots / Niels Wenstedt )