Brandende landing passagiersvliegtuig Moskou: zeker 41 doden

Op het Moskouse vliegveld Sheremetyevo is het zondag ernstig fout aan het gaan: op beelden is te zien dat een passagiersvliegtuig volledig in de fik staat.

Wat er allemaal precies aan de hand is is nog volstrekt onduidelijk, behalve dat het uiteraard vrij duidelijk is dat een vliegtuig in brand staat. Of er bijvoorbeeld nog passagiers in het vliegveld zijn is onbekend, hoewel het Russische Sputnik meldt dat 78 passagiers geëvacueerd zijn.

Het zou gaan om een vlucht van Moskou naar het eveneens Russische Moermansk.

Update 19.10 uur
Volgens RT is er zeker één dode gevallen en zijn minstens vier mensen gewond geraakt. Dat mag nog een klein wonder genoemd worden, want op onderstaande beelden is te zien dat het vliegtuig al tijdens de landing behoorlijk in brand stond.

Update 22.27 uur
Volgens de BBC zijn er minstens 13 mensen omgekomen, waaronder twee kinderen en een bemanningslid. Een ooggetuige noemt het een wonder dat er überhaupt nog mensen uit het Aeroflot-toestel wisten te komen. Het vliegtuig zou kort na de start alarm hebben geslagen en een noodlanding hebben ingezet. Het is onduidelijk wat de oorzaak is.

Update 23.47 uur
Het dodental is inmiddels opgelopen naar 41. Tegelijk zegt het Russische onderzoeksteam ter plaatse dat 37 mensen het ongeluk hebben overleefd. Het lijkt dus een rekensommetje, want opgeteld is dat 78 en zoveel personen waren er aan boord.