Mogulskiër Kingsbury pakt 8e eindzege op rij ondanks zeldzame nederlaag

In Shymbulak in Kazachstan is het World Cup-seizoen voor de mogulskiërs afgesloten. In het skioord zouden een reguliere wedstrijd en een wedstrijd op de dual moguls gehouden worden, maar die laatste werd wegens het uiterst slechte weer op zondag afgelast.

Wereldkampioen Kingsbury, die 56 van zijn 98 World Cup-wedstrijden won, werd in de finale van de reguliere wedstrijd eindelijk weer eens verslagen. De Japanse Ikuma Horishima scoorde 81,72 punten bij elkaar op de hobbelpiste en verwees de Canadees met diens 79,37 punten naar de tweede plek. De Zweedse tiener Walter Wallberg eindigde met 78,67 punten als derde, Kingsbury was voor de wedstrijd al zeker van zijn achtste opeenvolgende eindzege in de World Cup.

Ikuma Horishima (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging de winst met 79,69 punten naar thuisheldin Yulia Galysheva, die de Franse olympisch kampioene Perrine Laffont (79,11) klopte. Justine Dufour-Lapointe uit Canada pakte met 76,64 punten de derde plek. Laffont was met haar tweede plaats zeker van haar tweede opeenvolgende eindzege in de World Cup.

Yulia Galysheva (Bron: YouTube)