Politie lost waarschuwingsschot bij massale vechtpartij

De politie in Sittard heeft vrijdagavond een waarschuwingsschot moeten lossen toen een auto wilde inrijden op een agent. Aanleiding was een massale vechtpartij tussen tientallen mensen. Vijf personen zijn hierbij aangehouden.

Rond 22:20 uur kwam er een melding binnen dat er een grote vechtpartij bezig was in een cafe. Terwijl agenten onderweg waren, verplaatste de vechtpartij zich naar buiten, naar de Limbrichterweg. Tientallen mensen, vermoedelijk leden van diverse voetbalsupportersgroepen, gingen met elkaar op de vuist. Toen politie in grote getale arriveerde, vluchtten een aantal mensen in auto’s en wilden wegrijden.

Agenten gingen erachteraan waarop een auto stopte. Terwijl een agent de inzittenden wilde controleren, gaf de bestuurder gas en wilde inrijden op de agent. Deze zag zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. De bestuurder en inzittenden werden daarop aangehouden. Tijdens de vechtpartij werden diverse auto’s en straatmeubilair vernield. In totaal werden er vijf personen aangehouden, mannen in de leeftijd van 17 tot 29 jaar uit Belgie en Eindhoven.