Bossche basketballers vernederen Weert in DBL

In de Dutch Basketball League heeft New Heroes Den Bosch de veertiende zege in zeventien wedstrijden gepakt. Basketball Academie Limburg werd in Den Bosch ietwat vernederd: 80-39.

In het eerste kwart kwamen de bezoekers tot welgeteld acht punten, richting de rust wisten ze er nog een goede zes stuks bij te prikken: 41-14. In de tweede helft gaf de thuisploeg wat minder gas en kon de ploeg uit Weert dus iets meer tot scoren komen, waarmee het laagste puntenaantal ooit voor de ploeg (37) nog net overtroffen werd.

Landstede Zwolle gaat na achttien wedstrijden (15-3) nog wel aan de leiding, maar heeft een beduidend slechter record dan ZZ Leiden: 14-1. Den Bosch staat op 14-3, het Groningse Donar op 12-4 en alleen het debuterende Dutch Windmills uit Dordrecht kan met 9-7 een heel klein beetje volgen.