Chelsea na rust nipt langs Crystal Palace

Chelsea heeft zondagmiddag geen fout gemaakt op bezoek bij Crystal Palace. De ploeg van Mauricio Sarri zegevierde met minimale cijfers.

Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Patrick van Aanholt, die de gehele wedstrijd speelde. Hij zag Chelsea een eerste kansje krijgen via Antonio Rüdiger, die geheel vrijstaand een vrije trap achterwaarts in de handen van doelman Vicente Guaita kopte. Via Olivier Giroud dacht de nummer vier van de Premier League vervolgens wél op voorsprong te komen, maar in aanloop naar de treffer stond de spits buitenspel.

Het houtwerk voorkwam vervolgens twee keer dat Crystal Palace met een achterstand de kleedkamer opzocht. Een heerlijke vrije trap van Willian belandde via Guiata op de paal. Ross Barkley trof ook de paal met een soort omhaal en daardoor was het halverwege nog 0-0 op Selhurst Park.

Zes minuten na rust namen the Blues alsnog de voorsprong. Een lange pass van David Luiz werd gecontroleerd door N'Golo Kanté, die weg kom lopen bij Van Aanholt, en via de vingertoppen van Guaita schoot de middenvelder raak: 0-1.

Chelsea bleef na de openingstreffer de dominante ploeg en ging op jacht naar de tweede treffer en kreeg mogelijkheden. Willian had geen succes op een schot en zag Guaita redding brengen en een schot van Barkley ging via een verdediger naast. Een doelpunt van Giroud werd vervolgens wederom afgekeurd vanwege buitenspel.

Doordat een tweede treffer uitbleef mocht Crystal Palace, dat vorige week met 2-3 te sterk was voor Manchester City, blijven hopen op een resultaat. De ingevallen Connor Wickham kreeg een kans, maar schoot over en daardoor bleef de gelijkmaker uit.