Uitslag FC Emmen - Excelsior

Excelsior heeft het uitduel bij FC Emmen met 1-2 gewonnen. Beide ploegen hadden de punten hard nodig, maar de uitploeg nam de drie punten mee naar huis via een late treffer van van Ryan Koolwijk.

In de eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd. Excelsior-aanvaller Ali Messaoud was na een half uur nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet ging in het zijnet.

In de tweede helft kwam de wedstrijd wel op gang. Anco Jansen kopte na twee minuten in de tweede helft de 1-0 binnen uit een voorzet Caner Cavlan. Een goede tien minuten kon de thuisploeg genieten van de voorsprong, want na zestig minuten stond het weer gelijk via Messaoud, die alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen maakte.

Jurgen Mattheij was vlak voor tijd dicht bij de 1-2, maar zijn kopbal eindigde op de paal, waarna Koolwijk de bal binnen schoot en Excelsior de uitzege pakte. Excelsior stijgt naar een voorlopige elfde plaats, terwijl Emmen op plaats veertien blijft staan.

FC Emmen

1 - 2

Excelsior

47' A.Jansen    60' Messaoud