Ramos woest: "Het is een poging mijn imago en reputatie te schaden"

Sergio Ramos ontkent dat hij de antidopingregels heeft overtreden, zoals door Football Leaks wordt beweerd.

De verdediger van Real Madrid zou vorig jaar na de Champions League-finale tegen Juventus positief bevonden zijn op het gebruik van dexamethason, terwijl van tevoren het gebruik van dat middel niet was aangegeven bij de dopingautoriteiten.

Ramos laat zaterdagmiddag na de 3-0 nederlaag van Real Madrid op bezoek bij Eibar weten onschuldig te zijn. "Het is een moeilijke kwestie, het is gecompliceerd. Ik moet mezelf met mijn juridische team verdedigen tegen deze aantijgingen", wordt de Spaans international geciteerd door ESPN . "Ik heb gedurende mijn carrière 250 tot 300 dopingtests ondergaan en ben nooit positief bevonden. Er is nooit sprake geweest van een afwijking."

"We weten allemaal wat voor soort nieuws dit is. We zijn anderhalve maand geleden al bedreigd met het verhaal, maar als je de waarheid weet, ben je niet bang voor leugens", vervolgt de verdediger. Volgens Ramos brengt Football Leaks zijn goede naam in gevaar. "Het is een poging om mijn imago en professionele reputatie te schaden."

De positieve test op het gebruik van dexamethason zou niet de enige keer zijn geweest dat Ramos de antidopingregels overtrad. Voordat hij in april 2018 een urinetest moest afleggen na de wedstrijd tegen Málaga, ging hij uitgebreid douchen. Dat kan de uitslag beïnvloeden en is dan ook ten strengste verboden. De dopingcontroleur waarschuwde Ramos, maar de aanvoerder sprong desondanks onder de douche. Real Madrid liet eerder al weten dat Ramos de antidopingreglementen nooit heeft overtreden.

Ramos bracht zaterdagmiddag via Twitter een statement naar buiten waarin hij aangeeft dat hij mogelijk juridische stappen zal ondernemen.