Juventus buigt achterstand dankzij Ronaldo om in zege

Juventus heeft in de Serie A weer drie punten gepakt. Cristiano Ronaldo bewees voor de Italiaanse koploper opnieuw zijn waarde. De Portugese ster opende vorige week al vroeg de score tegen Genoa, maar toen kwam Juventus niet verder dan 1-1. Het was het eerste puntenverlies voor de Oude Dame dit seizoen. Tegen Empoli, de nummer achttien van de ranglijst, zou Juve een begin kunnen maken aan een nieuwe zegereeks.

Na de midweekse overwinning bij Manchester United (0-1) kwamen de bezoekers uit Turijn echter niet lekker in de wedstrijd. Empoli won voor het laatst in de eerste speelronde van deze jaargang, maar na bijna een half uur nam de gastheer wel de leiding. De defensie van Juventus verwerkte een voorzet vanaf de rechterkant niet goed, waardoor Francesco Caputo in balbezit kwam en kon afronden.

In de tweede helft werd het na bijna tien minuten gelijk toen Paulo Dybala in het strafschopgebied onreglementair werd afgestopt. Ronaldo maakte vervolgens van elf meter geen fout. Halverwege de tweede helft was het opnieuw raak: van een meter of twintig knalde hij de bal met een heerlijke streep in de kruising.

Juventus heeft nu 28 punten uit tien duels, Napoli is tweede met 21 uit negen. Die ploeg speelt zondag thuis tegen AS Roma.