Slimani laat Fenerbahçe en Cocu eindelijk weer juichen

Fenerbahçe doet met coach Phillip Cocu weer mee om overwintering in de Europa League door een belangrijke thuiszege op Spartak Trnava.

Na de blamage in de eerste speelronde, toen de Turken met 4-1 van Dinamo Zagreb verloren, had het elftal van Cocu iets goed te maken. Voor eigen publiek moest Spartak Trnava worden verslagen om niet al vroeg met uitschakeling bedreigd te worden in de Europa League. Fenerbahçe maakte uiteindelijk na rust het verschil.

Het meeste gevaar kwam van Islam Slimani, die tweemaal met een kopbal de keeper van Trnava testte. Zes minuten na rust was het eindelijk raak, met dank aan doelman Martin Chudy. De sluitpost greep maar half in bij een hoge voorzet vanaf de rechterflank, waarna Slimani de bal hoog in het doel knalde.

Ruim een kwartier later was Fenerbahçe opnieuw trefzeker en weer via Slimani. André Ayew gaf vanaf links een voorzet die de 30-jarige Algerijn ongehinderd raak kon knikken. In de slotfase gebeurde weinig en de overwinning kwam voor de gastheer niet meer in gevaar.

Na slechts één overwinning in de vorige acht duels heeft Cocu eindelijk dus weer wat lucht gekregen. In de andere wedstrijd in groep D won Dinamo Zagreb met 0-2 van Anderlecht, waardoor de Kroaten nu zes punten hebben. Fenerbahçe en Spartak Trnava staan allebei op drie punten, Anderlecht is nog puntloos.