Buijs: "Het doet wel wat met Sergio"

Danny Buijs keurt het agressieve gedrag van Sergio Padt in de trein af, maar de doelman mag donderdag wel gewoon in actie komen.

De Trots van het Noorden speelt dan in de KNVB Beker tegen FC Twente (thuis). Buijs besloot na het incident dat Mike te Wierik vanaf nu de aanvoerdersband zal dragen. "Hoewel ik het absoluut afkeur wat Sergio heeft gedaan, ken ik hem wel als iemand die structureel klaar staat voor alles en iedereen."

"Oké, hij is in de fout gegaan. De gevolgen komen hard aan. Heel Nederland heeft het er over. Dat heeft ook consequenties voor zijn kinderen, zijn familie, noem maar op. Uiteraard doet dat wat met hem", vertelt de coach van de Groningers aan het Dagblad van het Noorden.

Buijs benadrukt dat hij het gedrag van de keeper niet goedkeurt. "Maar ik moet je eerlijk bekennen dat dit soort incidenten vijftien tot twintig jaar geleden ook wel plaatsvonden, toen ik zelf nog speelde. Het verschil is dat we toen nog die ouderwetse Nokia hadden waar we alleen maar mee konden bellen of een tekstberichtje versturen."

"Als je toen de fout in ging, lag dat veel minder snel op straat." Spelers liggen volgens de coach tegenwoordig continu 'onder een vergrootglas', waardoor ze risico lopen als ze 'buiten het potje pissen'.