'Nieuwe Xbox gaat naar de cloud'

De volgende Microsoft-console bestaat niet uit een maar twee consoles met de codenaam Scarlett. Naast een traditionele console is er ook een streaming-console die in 2020 klaar moet zijn. De website Thurrott heeft nog meer informatie over het streamen.

De streamingconsole zou Scarlett Cloud heten. Het is een minder krachtig apparaat voor het streamen van games. Het zal tegelijkertijd uitkomen met de traditionele krachtigere console. Scarlett Cloud zou een zelf een beperkte computerkracht hebben, genoeg voor taken zoals controllerinvoer, beeldverwerking en collision detection. De truuk: een gedeelte van het spel zal lokaal worden berekend, en de cloud van Microsoft zal de rest van de benodigde computerkracht op zich nemen om daarna alles samen te voegen. Dat betekent dat de prijs van die console flink omlaag kan, maar dat er waarschijnlijk wel een abonnement nodig is om games in de cloud te spelen.

Thurrott meldde dat het einddoel van Microsoft is om toegang tot hun games vanaf elk apparaat mogelijk te maken, omdat het cloudplatform van het bedrijf datacenters heeft in alle belangrijke delen van de wereld. Eén bron van de website merkte op dat de plannen van Microsoft het mogelijk maakt de latency van een game kunnen verminderen. Als voorbeeld: heb je een multiplayergame met Microsoft Azure als centrale server, dan staat de Scarlett Cloud fysiek dichter bij de multiplayer-server, wat resulteert in minder latency.

De website merkte op dat alle Scarlett-games op alle Scarlett-apparaten zullen draaien, er zijn dus geen exclusieve games waarvoor je per se een van de twee apparaten nodig hebt.

Xbox One X
Xbox One X