Frankrijk bereikt laatste acht na 4-3 winst op Argentinië

Frankrijk heeft op het wereldkampioenschap voetbal in Rusland met 4-3 gewonnen van Argentinië. Door de winst hebben de Fransen zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales.

Na tien minuten spelen was Antoine Griezmann vanuit een vrije trap dichtbij de voorsprong voor de Fransen. Even later zorgde de speler van Atlético Madrid wel voor de 1-0 dankzij een penalty. Kylian Mbappé werd in het strafschopgebied onreglementair tegengehouden door Marcos Rojo.

Ondanks dat Frankrijk de betere van de twee was maakte Ángel Di María vlak voor de rust via een afstandsschot de gelijkmaker. Na rust kwam Argentinië zelfs op een 2-1 voorsprong. Een schot van Lionel Messi ging via de voet van Gabriel Mercado langs de Franse doelman Hugo Lloris.

De Argentijnen konden maar even genieten van hun voorsprong. Negen minuten later bracht een schot van Benjamin Pavard de Fransen weer op gelijke hoogte.

Binnen tien minuten maakte Mbappé de 3-2 en 4-2. Frankrijk nam vervolgens gas terug maar Argentinië maakte daar nauwelijks gebruik van. In blessuretijd maakte Sergio Aguëro nog wel een doelpunt voor Argentinië.

Frankrijk speelt vrijdag 6 juli tegen de winnaar van Uruguay – Portugal.