Löw onder vuur: "Weet niet of hij de juiste man is"

Joachim Löw verlengde vorige maand nog zijn contract als bondscoach van Duitsland, maar nu is het nog maar de vraag hoe lang hij nog blijft.

Oud-international Michael Ballack is zich rot geschrokken van het spel van Die Mannschaft, die op het WK in Rusland keihard afging. De voormalige speler van onder meer Bayern München en Chelsea noemt het een 'totale shock'. "Na een EK of WK kun je pas het werk beoordelen dat in de twee jaar daar voorafgaand is afgeleverd", benadrukt hij in gesprek met Sky Sports.

Ballack vraagt zich dan ook af waarom Löw zo kort voor het WK zijn contract mocht verlengen tot en met de eindronde van 2022. "Oefenduels en kwalificatieduels vormen geen goede indicatie van de staat van ons team. Daarom was het onnodig om Löw een contractverlenging voor vier jaar te geven, vier weken voor het WK van start gaat."

"Of Löw de juiste man is voor dit team, dat kan ik niet zeggen. Er is geen verklaring voor hoe een team met zoveel kwaliteit laatste kan worden in de groep", zegt Ballack over de wereldkampioen van 2014. "Hoe kan deze groep spelers moeite hebben met al die basisfacetten van het voetbal?"