Haase verspeelt ruime voorsprong tegen Goffin

Tennisser Robin Haase is gisteren in de eerste ronde van Roland Garros onderuit gegaan. De Nederlander (ATP-44) trof in de Belg David Goffin (ATP-9) een zware tegenstander, maar stuntte bijna, maar na 2,5 sets kantelde de partij in het voordeel van zijn tegenstander die vervolgens genadeloos toesloeg: 6-4, 6-4, 4-6, 1-6 en 0-6.

Haase startte sterk in de wedstrijd en had Goffin lang onder de duim. De Nederlander wist raad met de service van de Belg en stond na twee sets op een terechte 2-0 voorsprong. In de derde set leverde Haase direct zijn service in, maar de Nederlander kreeg in de tiende game vijf breakpunten om op 5-5 te komen. Deze werden niet benut, waardoor de set naar Goffin ging.

Daarna was het gedaan met Haase. De Nederlander ging mopperen en wilde vanwege invallende duisternis de wedstrijd naar vandaag verplaatsen. Ook stelde hij last te hebben van zijn enkel, maar zowel de scheidsrechter als de fysiotherapeut gingen hier tot ongenoegen van de Nederlander niet in mee, zodat een blessurebehandeling uitbleef. Vervolgens was het snel gedaan: 1-6 en 0-6.

Robin Haase snel klaar op Roland Garros. (PRO SHOTS/Action Images)