IsraŽl klaagt over Sanne Wallis de Show

De Israëlische ambassade heeft zich bij BNNVARA beklaagd over een parodie in de show van Sanne Wallis de Vries. De eerste aflevering van Sanne Wallis de Show, die zaterdag werd uitgezonden op NPO 1, eindigde met een satirisch lied op de melodie van het nummer Toy waarmee de Israëlische zangeres Netta op 13 mei het Eurovisiesongfestival won. Een woordvoerder van BNNVARA bevestigt de ontvangst van de klacht van de Israëlische ambassade.

"In Sanne Wallis de show worden gebeurtenissen van de afgelopen week op satirische wijze besproken. De afgelopen week viel het winnende lied van het songfestival van Israël toevallig samen met het oplaaiende conflict in de Gazastrook. De parodie stelt het beleid van Israël ter discussie en is nadrukkelijk geen aanklacht tegen de Joodse gemeenschap", reageert de omroep in een verklaring.

In de parodie, die werd uitgevoerd door Martine Sandifort, ging het onder meer over de Al-Aqsamoskee en het schieten met 'buk-rakketten' naar Palestijnen. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), een organisatie van de Joodse gemeenschap in Nederland, verpakte zijn kritiek in een kritische tweet om de hele tekst puntsgewijs van commentaar te voorzien.

Sanne Wallis de Show is een nieuw programma van cabaretière Sanne Wallis de Vries. Muzikale parodieën vormen een onderdeel van de nieuwe zaterdagavondshow van BNNVARA die vier afleveringen beslaat.

Israël klaagt over Sanne Wallis de Show

Israël klaagt over Sanne Wallis de Show (Foto: BuzzE)