Coutinho helpt Barcelona aan finaleplaats Copa del Rey

Philippe Coutinho heeft zijn eerste doelpunt voor Barcelona gemaakt. De Catalanen plaatsten zich tegen Valencia voor de finale van de Copa del Rey.

In Camp Nou won Barça vorige week al met 1-0 door een doelpunt van Luis Suarez. Tijdens de return in Mestalla moest het publiek tot de tweede helft wachten voordat er werd gescoord. Voor de pauze was Valencia het eerst dicht bij een goal, want Rodrigo kopte de bal boven Jasper Cillessen op de lat. De Nederlander bracht een kwartiertje later ook redding op een schot van Rodrigo.

De enige kans voor Barcelona in de eerste helft was voor Lionel Messi, die net voorlangs knalde. De tweede helft was een minuut of vier onderweg toen Coutinho dan toch het belangrijke uitdoelpunt voor de bezoekers maakte. Suarez gaf vanaf links een voorzet die te hard leek, maar de Braziliaan wist de bal met een sliding toch tegendraads in het doel te krijgen. Barcelona kon daarmee het ticket voor de finale haast aanraken.

Nadat Cillessen met een fenomenale redding de gelijkmaker van José Luis Gayà voorkwam, werd het in de slotfase ook nog 0-2. Suarez onderschepte een slordige pass van Gabriel Paulista en de oud-Ajacied liet het scoren vervolgens over aan Ivan Rakitic. De Kroaat schoot net binnen het strafschopgebied met rechts raak.

Barcelona plaatst zich daarmee dus voor de finale van de Copa del Rey, op zaterdag 21 april tegen Sevilla. De Andalusiërs rekenden over twee duels af met Leganés, dat in de kwartfinales stuntte door Real Madrid te elimineren.