Blind van belang voor Manchester United, piepjonge keeper speelt hoofdrol

Manchester United heeft dinsdagavond de vierde wedstrijd in groep A van de Champions League gewonnen. Benfica werd met 2-0 verslagen.

Na een kwartier spelen kregen de Engelsen een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Anthony Martial mocht aanleggen vanaf de strafschopstip, maar Mile Svilar keerde zijn inzet. Met zijn achttien jaar en 65 dagen werd de Belg de jongste doelman ooit die een strafschop stopte in de Champions League.

Toch moest de keeper zich op slag van rust gewonnen geven. Nemanja Matic schoot aanvankelijk op de paal, maar via Svilar verdween de bal toch over de doellijn, waarmee de ploeg van José Mourinho op voorsprong kwam. Svilar kon weer iets toevoegen aan zijn lijstje: niet alleen is hij nu de jongste keeper ooit in de Champions League en de jongste ooit die een penalty stopte, hij is ook de jongste speler ooit die een eigen goal op zijn naam heeft.

Na rust kreeg Benfica een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Raúl Jiménez strafte geklungel van Eric Bailly niet af. De Mexicaanse spits schoot tegen de paal. Twaalf minuten voor tijd kreeg Manchester de tweede strafschop van de avond en ditmaal ging Daley Blind achter de bal staan en de Nederlander faalde niet: 2-0. Mede dankzij het eerste doelpunt ooit van Blind in Europees verband won Manchester ook de vierde groepswedstrijd en plaatste de ploeg zich daardoor voor de knock-outfase

FC Basel - CSKA Moskou 1-2
FC Basel kon zich ook plaatsen voor de knock-outfase, maar had daarvoor wel een zege nodig. Zonder de geblesseerde Ricky van Wolfswinkel namen de Zwitsers na een half uur speler via Luca Zuffi de 1-0 voorsprong. In de tweede helft knokten de gasten uit Rusland zich knap terug en dat resulteerde in de zege. Na 65 minuten bracht sterspeler Alan Dzagoev beide ploegen op gelijke hoogte en tien minuten voor tijd hielp ex-AZ-speler Pontus Wernbloom zijn ploeg aan de zege.