Geen medaille Verkerk bij WK judo

Bij het WK judo in Boedpest heeft Marhinde Verkerk de tweede ronde bereikt in de klasse tot 78 kilogram. Albina Amangeldijeva werd met een ippon verslagen.

Guusje Steenhuis is de andere Nederlandse deelneemster in de klasse tot 78 kilogram. Zij had in de eerste ronde een bye.

Update 12:43 uur

Guusje Steenhuis is in de tweede ronde uitgeschakeld. De Nederlandse judoka verloor met een golden score van de Italiaanse Assunta Galeone.

Update 12:47 uur

Verkerk heeft zich voor de kwartfinales geplaatst. Ze won zojuist met een golden score van de Poolse Beata Pacut. Assunta Galeone, die eerder Steenhuis versloeg, is nu de volgende tegenstandster van Verkerk.

Update 14:25 uur

Verkerk heeft de halve finales bereikt. De Nederlandse judoka won met een golden score van de Italiaane Assunta Galeone, eerder de bedwinger van Guusje Steenhuis.

Update 17:39 uur

Marhinde Verkerk heeft zich niet voor de finale geplaatst. De  Nederlandse judoka, wereldkampioen in 2009, verloor in de halve finales met waza-ari van titelhoudster Mami Umeki. Verkerk strijdt nu met de Britse Natalie Powell om een bronzen plak. 

Update 18:33 uur

Marhinde Verkerk heeft in Boedapest  naast een WK-medaille gegrepen. De judoka verloor in de strijd om brons met ippon van de Britse Natalie Powell.