Volleybalsters winnen weer in World Grand Prix

De Nederlandse volleybalsters hebben in de World Grand Prix gewonnen van de Dominicaanse Republiek. In het Russische Kaliningrad boog Oranje een 2-0 achterstand om in een 3-2 (23-25, 22-25, 25-22, 25-23, 15-8) zege.

Nederland was vorige week in Apeldoorn nog met 3-0 te sterk voor de Dominicaanse Republiek. Dit keer had de ploeg van bondscoach Jamie Morrison meer moeite. In de eerste set begon Oranje goed aan de partij en kwam met 8-4 voor, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Tot aan de tweede technische time-out hield Nederland de leiding, maar daarna nam de Dominicaanse Republiek het over. Ze zouden uiteindelijk de set met 23-25 winnen.

In de tweede set nam Nederland een ruime voorsprong van 15-7, maar ook dit keer kon Oranje de voorsprong niet vasthouden. In zeer korte tijd kwam de Dominicaanse Republiek terug tot 16-16. Ook in het verloop van de tweede set bleef de Dominicaanse Republiek goed doorgaan en zouden uiteindelijk met 22-25 de tweede set pakken.

In de derde set kwam de ploeg van Morrison kwam op een 7-17 achterstand en leek op weg naar een 3-0 nederlaag. Dankzij goed servicewerk kwam Nederland terug in de set. Bij 21-20 zou Oranje voor het eerst op voorsprong komen en dit keer konden ze het wel vasthouden.

De vierde set ging lang gelijk tussen beide landen, maar halverwege de vierde set wisten de volleybalsters een gaatje te slaan van vier punten. Bij 24-20 zou de Dominicaanse Republiek nog even terugkomen tot 24-23, maar bij het vierde setpunt was het raak.

Nederland liep in set vijf al snel uit naar een 7-2 voorsprong, waarna het verzet van de Dominicaanse Republiek was gebroken. Bij een 14-8 stand maakte Anne Buijs het af. Buijs was ook topscoorder aan Nederlandse kant met 31 punten.