Iran geplaatst voor WK na zege op Uzbekistan

Iran heeft zich als derde land geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in Rusland. De ploeg van bondscoach Carlos Queiroz was in Teheran met 2-0 te sterk voor Uzbekistan.

Sardar Azmoun en Mehdi Taremi brachten waren namens Iran de doelpuntenmakers Masoud Shojaei miste kort na de rust nog een strafschop voor de thuisploeg. Alireza Jahanbakhsh begon in de basis. De AZ-aanvaller viel vlak voor de rust uit. Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen) mocht in de laatste minuut nog even het veld betreden.

Iran is in groep A van de Aziatische zone met twintig punten uit acht duels nog altijd ongeslagen en zijn niet meer van de bovenste plaatsen te verdrijven. De nummers één en twee in deze groep mogen naar het WK. Zuid-Korea maakt als de huidige runner-up de meeste kans op het tweede startbewijs voor het WK. De Koreanan hebben dertien punten uit zeven duels. Uzbekistan volgt op plek drie met twaalf punten uit acht wedstrijden

Eerder dit jaar wist Brazilië zich al te plaatsen voor het WK. Naast gastland Rusland is Iran dus het derde land zeker is van deelname aan de mondiale titelstrijd.