Golden State Warriors neemt voorschot op NBA-titel

Golden State Warriors heeft een grote stap gezet naar de NBA-titel. In de finale tegen Cleveland Cavaliers wonnen zij ook hun derde duel; 118-113. Daardoor gaan de Warriors in de best-of-7 met 3-0 aan de leiding. Nog nooit greep een team na zo'n voorsprong nog naast de titel.

Titelverdediger Cleveland speelde stukken beter dan in de afelopen twee duels, waarin het volledig werd weggeblazen door de Warriors. Cleveland stond drie minuten voor tijd zelfs nog zes punten voor, maar met een flinke tussensprint - de Warriors scoorden elf punten op rij - werd de overwinning alsnog veiliggesteld door de Warriors.

Grote man aan de kant van Golden State was Kevin Durant. Hij scoorde 31 punten, waarvan veertien in het laatste kwart. In de laatste minuut maakte hij over LeBron James heen een driepunter. James was overigens voor Cleveland goed voor 39 punten.