Patricia Paay noemt beslaglegging belachelijk

Patricia Paay vindt het "belachelijk" dat de Belastingdienst beslag heeft laten leggen op haar huis, dat dinsdag in de verkoop is gegaan. "Dit is tegen onze afspraken met de Belastingdienst in", zegt Patricia tegen BuzzE.

De site Bekende Buren meldde dinsdag dat Patricia tussen 2013 en 2016 geen of te weinig belasting zou hebben betaald. Daarom liet de Belastingdienst Amsterdam maandag beslag leggen op Patricia's woning, die te koop staat voor 475.000 euro. "Het klopt dat ik ze nog geld verschuldigd ben", zegt Patricia. "Ik heb ook gezegd: als ik moet betalen, betaal ik wel, maar dat kan ik nu even niet. We zijn hier al maanden mee bezig."

Volgens Patricia heeft zij haar afspraken met de Belastingdienst zwart op wit staan. "Daar is zelfs een notaris bij geweest. De Belastingdienst werkt veel langs elkaar heen. De een weet niet waar de ander mee bezig is."

Fout
Dat er beslag is gelegd op haar woning kwam voor Patricia als een grote verrassing. "Ik wist van niks." De diva zette haar huis te koop om haar belastingschuld, die volgens Bekende Buren zo'n 100.000 euro zou bedragen, te kunnen betalen. "Ik ben al de hele dag bezig met mijn boekhouder en advocaat. Dat beslag is belachelijk en ga ik eraf laten halen."

De schuld die Patricia heeft bij de Belastingdienst is volgens haar het gevolg van een fout in het verleden. "Het is door een heel raar iets gekomen. Het was geld dat Adam nog kreeg en dat hebben ze naar mij overgemaakt. Daar zijn ze te lang mee doorgegaan en nu moet ik het terugbetalen."

Etterbakken
Patricia heeft goede hoop haar huis snel te verkopen. "De telefoon bij de makelaar staat roodgloeiend." Ook hoopt de diva dat de beslaglegging dinsdag nog wordt opgeheven. "Zodra het huis is verkocht, betaal ik de Belastingdienst."

Al wordt de beslaglegging opgeheven, volgens Patricia is het kwaad al geschied. "Ik hoop echt dat het voor het eind van de dag geregeld is, maar dan is het al te laat. Ik sta weer gewoon voor gek. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar het zijn etterbakken. Het is echt pest Patricia dit jaar."

Patricia Paay noemt beslaglegging belachelijk
Patricia Paay noemt beslaglegging belachelijk (Foto: BuzzE)