De Ligt: "Rustperiode is ideaal"

Ajax heeft tien dagen de tijd om zich voor te bereiden op de Europa League-finale met Manchester United. Matthijs de Ligt is blij met de rustperiode.

De ploeg uit Amsterdam kende de afgelopen maanden een druk schema met de doordeweekse Europese wedstrijden en de slotfase van de Eredivisie. Afgelopen weekend kwam er een einde aan de Nederlandse competitie, waardoor Ajax tien dagen de tijd heeft zich om zich voor te bereiden op de Europa League-finale.

In de finale treft het Manchester United, dat nog twee Premier League-wedstrijden speelt voor de finale. "Aan de ene kant is het lekker, maar aan de andere kant is het ook minder. Je raakt toch wel wat uit je ritme, maar de rustperiode is natuurlijk ideaal", vertelde De Ligt in gesprek met Ajax Life.

De Ajacieden krijgen twee dagen vrij van Peter Bosz, maar daarna moet de focus er vol op, vindt De Ligt. "Als je een hele week rustig aan doet, dan word je een beetje loom en traag. Het is dus zaak om fel te blijven trainen. Iedereen moet er vol op, zodat je klaar aan de aftrap verschijnt", aldus De Ligt.