Ferrari-baas haalt uit naar Rńikk÷nen

Ferrari-baas Sergio Marchionne is niet blij met de prestaties van Kimi Räikkönen tijdens de eerste twee Formule 1-races van het seizoen 2016. Waar teamgenoot Sebastian Vettel een eerste en een tweede plek pakte kwam de Fin met eenzelfde auto niet verder dan de plekken vier en vijf.

Marchionne: "Ik heb het hier al over gehad met teambaas Maurizio Arrivabene. Misschien moeten ze maar met hem om de tafel en met hem praten. Het leek in China wel of Kimi met andere dingen bezig was en hij afgeleid werd. Sebastian reed veel agressiever."

Räikkönen zelf verweerde zich na de race door te stellen dat Ferrari hem te lang op versleten banden rond heeft laten rijden voordat hij zijn tweede stop mocht maken. Ook vond de Fin dat zijn auto bij enkele bochten niet goed genoeg weg kwam, waardoor hij bijvoorbeeld in de beginfase geen aanval in kon zetten bij Daniel Ricciardo. "De set-up was ook niet perfect, al was die al wel beter dan in Australië. Er had sowieso een beter resultaat in gezeten, maar dit is waar we het mee moeten doen. Soms is het niet anders."