Verschillen Switch- en Wii U-versies Breath of the Wild minimaal

The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt op 3 maart uit voor zowel de nieuwe Nintendo Switch als voor de Nintendo Wii U. Inmiddels weten we wat de verschillen zijn tussen de twee versies, en die blijken niet erg groot te zijn.

Nintendo heeft in een verklaring aan gamesite IGN te kennen gegeven dat de Switch-versie draait op een resolutie van 900p, en de Wii U-versie het moet doen met 720p. Beide versies draaien op 30fps, waarbij we in de meest recente E3-demo wel af en toe wat framedrops konden zien in de Wii U-versie. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid op de Switch niet het geval zijn, of in ieder geval in mindere mate. Verder krijgt de Switch een hogere kwaliteit 'omgevingsgeluiden', waardoor zaken als voetstappen, water en gras een meer natuurlijke klank krijgen. Ook zullen de laadtijden op de Switch korter zijn vanwege het gebruik van cartridges.

Daarmee houden de voornaamste verschillen wel op. Verder krijgt de Switch-versie een Special Edition en een Master Edition, waarbij enkele bonussen zitten zoals fysieke collectibles. Ook wees Nintendo erop dat de Wii U-versie 3GB aan vrij geheugen vereist.