'Doelwit' Ajax in belangstelling Manchester United

Leon Bailey leek afgelopen zomer nog dicht bij een transfer naar Ajax, maar het lijkt erop dat de Amsterdammers hun meerdere moeten erkennen in een Engelse grootmacht.

Bij Genk is Leon Bailey samen met zijn Nigeriaanse teamgenoot Wilfred Ndidi wekelijks uitblinker. Voor verdediger Ndidi is vanuit de Premier League interesse van kampioen Leicester City en grootmacht Manchester United, zo melden Engelse media.

Bailey, die afgelopen zomer nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax stond, kan eveneens rekenen op interesse van United. Voorzitter Dimitri De Condé van Genk rekent zich al rijk. "We gaan er alles aan doen om ze tot het einde van dit seizoen hier te houden, maar dat is niet makkelijk", laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

"Maar als er, voor Belgische begrippen, megabedragen worden geboden, dan kunnen we dat niet weigeren. En als die jongens denken klaar te zijn voor een volgende stap, dan zal het lastig worden om ze hier in Genk te houden." Derhalve kijkt De Condé al naar mogelijke opvolgers. "Ik moet al goed gaan nadenken en klaarstaan met alternatieven."

Ajax bood afgelopen zomer elf miljoen euro op Bailey, maar dat was niet genoeg om Genk te overtuigen. De prijs is inmiddels flink opgedreven. "In de categorie spelers onder 20 jaar zijn dit absolute toptalenten, dus ik denk dat een transfersom tussen de twintig en 25 miljoen euro rechtvaardig is."