Nederlandse overwinning WK ploegentijdrit vrouwen

Het Nederlandse Boels Dolmans Cylcing team heeft op het WK wielrennen een groot succes geboekt bij de ploegentijdrit voor de vrouwen. Het team - bestaande uit de Nederlandse rensters Chantal Blaak en Ellen van Dijk, Karol-Ann Canuel (Canada), Elizabeth Deignan (Groot-Brittannië), Christine Majerus (Luxemburg) en Evelyn Stevens (VS)- finishte het 40 kilometer lange parkoers rond de Qatarese hoofdstad Doha met een tijd van 48:41.62 minute. Dat was 48 seconden sneller dan de tot vandaag regerend wereldkampioenen van het Duitse Canyon SRAM Racing.

Aanvankelijk ging de Duitse ploeg nog aan de leiding, maar bij de tweede tijdsmeting werd de leiding afgestaan aan de Nederlandse ploeg. Het verschil was echter nog klein, dus gestreden was het zeker niet. Tegen het einde van de rit bleken de Duitsers toch net te hard van start te zijn gegaan, want hun achterstand was al behoorlijk toegenomen.

De tweede Nederlandse ploeg - Rabobank-Liv Woman Cycling, bestaande uit onder andere olympisch kampioene Anna van der Breggen - leek ook een reeële kans op een podiumplek te hebben. Vlak voor het einde sloeg echter het noodlot toe: Anouska Koster leek te zijn bevangen door de hitte en ging hard onderuit tegen de stoeprand. Ze kon uiteindelijk haar weg vervolgen, maar de ploeg was inmiddels kansloos voor een goede finishpositie.