EL: Uitslag Panathinaikos - Ajax

Ajax heeft het eerste groepsduel in deze editie van de Europa League gewonnen. In een rood gekleurd duel wonnen de Amsterdammers uit bij Panathinaikos met 1-2. In totaal drie spelers werden er van het veld gestuurd.

Ajax begon in Griekenland dramatisch. Doelman Andre Onana bokste na vijf minuten de bal verkeerd weg, waarna oud-PSV'er Marcus Berg dit cadeautje dankbaar in ontvangst kon nemen. Daarna werd het spel niet veel beter en een afgang zoals tegen Rostov dreigde, maar wonderwel bleven de Amsterdammers ditmaal overeind. Slecht verdedigen aan Griekse zijde zorgde ervoor dat Bertrand Traoré na een fraaie solo de gelijkmaker aan kon tekenen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, waardoor er ook nu veel fouten aan beide zijden gemaakt werden. De Amsterdammers kwamen op voorsprong nadat Mitchell Dijks in de Griekse zestien onreglementair gestuit werd en Ajax een strafschop kreeg. Davy Klaassen miste de penalty, maar in de rebound schoot Jairo Riedewald wel raak. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Hakim Ziyech nog rood na tweemaal geel te hebben ontvangen en ook twee Grieken overkwam hetzelfde lot.