EL: Uitslag Feyenoord - Manchester United

Feyenoord heeft in de groepsfase van de Europa League voor een enorme stunt gezorgd door in eigen huis Manchester United met 1-0 te verslaan. Voor de Rotterdammers maakte middenvelder Tonny Vilhena het enige doeplpunt.

United begon de wedstrijd in de halfvolle Kuip met een B-team, maar had toch grote namen als Paul Pogba, Anthony Martial en Juan Mata op het veld staan. De Engelse ploeg was in de beginfase beter, maar de Rotterdammers hebben dit seizoen de verdediging goed op orde.

Halverwege de eerste helft was er een goede kans voor Martial die een voorzet van Matteo Darmian in vrije positie naast schoot. Ook een vrije trap van Pogba, een inzet van Marcus Rashford en een net iets tekort komende Mata konden er niet voor zorgen dat de bezoekers doelman Brad Jones wisten te passeren. Feyenoord stelde hier in de eerste 45 minuten alleen via Steven Berghuis en vlak voor rust Jens Toornstra iets tegenover.

Feyenoord opereerde ook in de tweede helft geduldig en was diverse malen de bovenliggende partij. Juist op het moment dat José Mourinho Memphis Depay, Zlatan Ibrahimovic en Ashley Young binnen de lijnen had gebracht in een poging het duel naar zich toe te trekken sloegen de Rotterdammers hard toe. Invaller Bilal Basaçikoglu stuurde Nicolai Jørgensen richting achterlijn. De Deen trok de bal goed voor, waarna het voor de vrijstaande Vilhena een koud kunstje om met een hard schot te scoren.

In de slotfase drong United aan, maar Jones wist een vrije trap van Ibrahimovic uit zijn doel te houden. Ook andere mogelijkheden waren niet aan de Engelse ploeg besteed, waardoor Feyenoord de groepsfase begonnen is met een belangrijke zege. Daarnaast tankte de koploper van de Eredivisie vertrouwen voor de topper tegen PSV die komende zondag wacht.