'Screech' weer achter tralies

Slechts een paar weken nadat hij de gevangenispoorten uitliep, zit Dustin Diamond opnieuw achter tralies. De 39-jarige acteur, bekend als Screech van de serie Saved by the Bell, is woensdagnacht (lokale tijd) opgepakt omdat hij de voorwaarden van zijn proeftijd heeft geschonden. Dat meldt E! News. Het is onbekend wat Diamond precies heeft gedaan waardoor hij weer de cel in moest.

Diamond werd in januari veroordeeld tot een straf van vier maanden voor verboden wapenbezit en wanordelijk gedrag. De acteur mocht na drie maanden naar huis omdat hij zich goed had gedragen en hard had gewerkt als schoonmaker.

Diamond stak op kerstavond van 2014 een man neer na een ruzie in een café. In juni vorig jaar werd hij veroordeeld tot vier maanden cel. Daarnaast kreeg hij een proeftijd van vijftien maanden opgelegd en moest hij een schadevergoeding van omgerekend bijna 1000 euro betalen aan het slachtoffer.

De acteur verklaarde in de rechtszaal dat hij de man per ongeluk had gestoken. Hij zou het mes ter verdediging tevoorschijn hebben gehaald, nadat iemand zijn vriendin had geslagen.

Saved by the Bell-acteur weer achter tralies
Saved by the Bell-acteur weer achter tralies (Foto: BuzzE)