Harry Potter-acteur wordt kooivechter

De acteur die in alle acht Harry Potter-films de rechterhand van Draco Malfoy speelt, Josh Herdman, is een nieuw carrièrepad ingeslagen. Niet als acteur, maar als kooivechter. The Mirror schrijft dat hij afgelopen weekeinde zijn amateurdebuut maakte en de strijd aanging met de Pool Janusz Walachowski. Hij wist het MMA-gevecht op zijn naam te zetten.

Herdman, die de rol van Gregory Goyle speelt, zegt in het interview met The Mirror dat hij al vijf jaar de Japanse vechtsport jujitsu beoefent. Hij heeft daarin zelfs de zwarte band behaald. Hij koos voor MMA (mixed martial arts) en niet voor het boksen. "Het is rauw, het is opwindend en het is onvoorspelbaar. Ik vind het interessanter dan boksen, hoewel ik de schoonheid en de kunst van het boksen wel waardeer. Het was voor mij logisch om verder te gaan met MMA vanwege mijn jujitsu-achtergrond."

Het acteren vind Herdman nog steeds leuk en hij wil daar nog altijd mee verder. Maar, zegt hij, het is een beetje als het meespelen in de loterij. "Ik hou er nog steeds van, ik heb nog steeds een agent en ik doe nog steeds mee aan audities, maar het is een beetje als het meedoen aan de loterij om je geld te verdienen."

Harry Potter-acteur wordt kooivechter
Harry Potter-acteur wordt kooivechter (Foto: BuzzE)