Chelsea schakelt Ajax A1 uit in Youth League

De A1 van Ajax is uitgeschakeld in de kwartfinale van de UEFA Youth League. De leeftijdsgenoten van Chelsea waren in Londen met 1-0 te sterk. Bij de A1 van Ajax waren A-selectiespelers als Vaclav Cerny en Donny van de Beek van de partij. De Tsjechische aanvaller werd tegen Chelsea in de spits gezet, waarbij Vince Gino Dekker op links startte en Ezra Walian vanaf rechts begon.

De Londenaren waren een gewaagde tegenstander, want vorig jaar won de ploeg de Youth League. Onder meer huidig Vitesse-speler Dominic Solanke maakte deel uit van die lichting. Voor rust ging het gelijkop op trainingscomplex Cobham, waar het duel niet voor publiek toegankelijk was. Onder meer Frank de Boer en Marc Overmars waren wel aanwezig op de tribune.

De Amsterdammers kregen enkele kansen in de eerste helft, maar Cerny en ook Abdelhak Nouri kregen de bal er niet in. Chelsea kwam vlak voor rust wel op voorsprong, toen de defensie van Ajax werd uitgespeeld en Kyle Scott doelman Indy Groothuizen kon passeren.

Na de pauze werd Chelsea wat sterker, maar de ploeg verzuimde om de score uit te bouwen. Daarom bleef Ajax in de wedstrijd en in de slotfase voerde de ploeg van trainer Gery Vink de druk op. Carel Eiting kreeg in de slotfase nog een enorme kans en ook werd er nog een doelpunt (terecht) afgekeurd van Ajax.

Chelsea plaatst zich zo voor het eindtoernooi dat in april plaatsvindt in het Zwitserse Nyon. Ook Real Madrid, Paris Saint-Germain en Anderlecht nemen deel aan deze halve finales.