Voorstelrondje voor Tales of Berseria

Eerder introduceerde Bandai Namco al twee nieuwe personages in tekst, nu zien we onder andere hen kort in actie in de nieuwste trailer van Tales of Berseria.

Rokurou, Eleanor, Magileux en Bienphu zijn pas geleden aangekondigd, maar we zagen ze nog niet in bewegend beeld. Rokurou is een demoon, Eleanor haat demonen en gebruikt een ras om magische vaardigheden te hebben, Bienphu is een Malak, het ras van rare kleine wezens dat voor magische eigenschappen gebruikt kan worden en Magileux is een heks. Genoeg voer voor een complex verhaal in deze JRPG dus.

In de wereld van Tales of Berseria heerst er een virus dat mensen verandert in demonen. De meeste raken daarna de weg kwijt en vallen mensen aan, sommigen, zoals Rokurou, blijven nog gezond van geest. De plaats Abbey is het hoofdkwartier van de exorcists, die mensen wil beschermen tegen de demonen. Eleanor is zo'n duiveluitdrijfster uit Abbey die rondreist om mensen te beschermen door demonen aan te pakken. Helemaal braaf zijn ze niet, want ze misbruiken Malak, wezens die de natuurlijke krachten beheersen om de mensheid te beschermen. Volgens hen hebben Malak geen eigen ik en is het dus geen misbruik.

Tales of Berseria komt in Japan uit voor PlayStation 4 en PlayStation 3 in 2016. De Westerse release is gepland voor PlayStation 4 en pc.